Настройки за Windows 10

1. От меню „Start“ отивате на „Settings“ („Настройки“)

Настройки за Windows 10

2. От „Настройки“, отидете в секцията „Мрежа и Интернет“ („Network & Internet“).

Настройки за Windows 10_2

3. След това изберете Dial-up от списъка с опции отляво.

Настройки за Windows 10_3

4. От дясната страна на прозореца кликнете или докоснете връзката „Настройване на нова връзка“ („Set up a new connection“) от секцията Dial-up.

Настройки за Windows 10_4

5. Ще се отвори помощникът „Настройка на връзка или мрежа“ („Set Up a Connection or Network“)

Настройки за Windows 10_5

6. Съществува и друг начин за отваряне на съветника „Свързване с Интернет“ („Connect to the Internet“): чрез контролния панел. Отворете контролния панел, като следвате един от методите, които описваме тук: 8 Начини за стартиране на контролния панел в Windows 10. След това отворете Мрежа и интернет (Network and Internet) и кликнете или докоснете в Центъра за мрежи и споделяне (the Network and Sharing Center).

Настройки за Windows 10_6

7. Тук кликнете или докоснете връзката „Настройване на нова връзка или мрежа“ („Set up a new connection or network“) от секцията „Промяна на настройките за мрежа“ („Change your networking settings“).

Настройки за Windows 10_7

8. Независимо от метода, който сте избрали да стартирате съветника „Свързване с интернет“ („Connect to the Internet“) , следващите стъпки, които трябва да изпълните, са същите. Ето какво трябва да направите:

Как да настроите PPPoE интернет мрежова връзка в Windows 10

1. От списъка с наличните опции за връзка изберете „Свързване с интернет“ („Connect to the Internet“) и кликнете или докоснете бутона „Напред“.

Настройки за Windows 10_8

2. В прозореца „Свързване с интернет“ щракнете върху или докоснете Broadband (PPPoE).

Настройки за Windows 10_9

3. Вече пристигнахме на мястото, където сте предоставили настройките на връзката PPPoE. Най-важните неща, които трябва да направите, са да въведете потребителското име и паролата, дадени от вашия Интернет доставчик.

Настройки за Windows 10_10

4. Също така ще намерите някои допълнителни опции, които можете да промените:

  • Можете да проверите опцията „Покажи знаци“ („Show characters”), ако искате да видите паролата си, за да сте сигурни, че сте я написали правилно.
  • Ако не искате компютърът ви с Windows 10 да ви поиска паролата си всеки път, когато се свързвате с Интернет, можете да го зададете на „Запомни тази парола“ (Remember this password“).4
  • По подразбиране Windows 10 дава на Вашите PPPoE връзки името Broadband Connection. Ако обаче искате да използвате друго име, въведете желаното от Вас в текстовото поле „Име на връзката“.
  • И накрая, ако искате новата PPPoE връзка да бъде достъпна за всички хора, които имат достъп до Вашия компютър, проверете последната опция, която казва: „Позволете на други хора да използват тази връзка“ („Allow other people to use this connection“). Имайте предвид обаче, че за да можете да активирате тази опция, ще трябва да имате административни права.

5. След като направите всички настройки, кликнете върху или докоснете Свързване, за да инициирате връзката PPPoE.

Настройки за Windows 10_11

6. Помощникът ще премине няколко стъпки, като проверка на Вашето потребителско име и парола и тестване на Вашата Интернет връзка.

Настройки за Windows 10_12

7. Ако всичко работи добре, съветникът ще ви уведоми, че сега „Връзката с Интернет е готова за използване“ („The connection to the Internet is ready to use“).

Настройки за Windows 10_13

8. На следващо място, ако натиснете „Преглед Интернет сега“ („Browse the Internet now“), Windows 10, ще се отвори браузър по подразбиране и можете да започнете да сърфирате в Интернет. Другата опция, която имате, е просто да затворите съветника. Връзката PPPoE е активирана, така че можете да отидете напред и да използвате всеки уеб браузър или всяко приложение или програма, която се нуждае от достъп до Интернет.

Как да се свържа с PPPoE Интернет връзка в Windows 10

След като сте настроили връзката си с мрежата PPPoE, можете да я използвате по всяко време, когато искате да имате достъп до Интернет. Но има уловка: за да можете да го използвате, ще трябва да се свързвате с него всеки път, когато се нуждаете от него. Ето как да направите това:

1. Кликнете или докоснете иконата на Мрежата от областта за уведомяване в лентата на задачите, след което кликнете или докоснете връзката PPPoE, с която искате да се свържете. Ако не сте променили името по подразбиране, връзката трябва да се нарича широколентова връзка.

Настройки за Windows 10_14

2. Предишното действие ще задейства стартирането на приложението Настройки („Settings“) и ще Ви отведе до секцията Dial-up. Тук кликнете или докоснете връзката PPPoE, която се намира в дясната част на прозореца.

Настройки за Windows 10_15

3. За да започнете връзката PPPoE, кликнете или докоснете Свързване („Connect“).

Настройки за Windows 10_16

4. Ако сте поискали Windows 10 да запомни идентификационните данни за връзката PPPoE, когато сте задали връзката, компютърът Ви автоматично ще се свърже с Интернет. Ако обаче не сте направили този избор, ще трябва да въведете потребителското име и паролата за връзката PPPoE.

Настройки за Windows 10_17

5. Така или иначе, след като компютърът Ви с Windows 10 е свързан, ще бъдете върнати в секцията Мрежа и Интернет („the Network & Internet“) на приложението Настройки („Settings“). Тук можете да видите свързаното съобщение, показано под PPPoE връзката.

Настройки за Windows 10_18