Настройка на рутер MERCUSYS

Стъпка 1: Свързване към  Вашия „MERCUSYS” рутер

Вариант А: включете кабела на Уай-Макс Нет във WAN порта на рутера, а с кабела, включен в комплекта, свържете Вашия компютър към  някой от 4-те LAN порта на рутера.

Вариант Б: включете кабела на Уай-Макс Нет във WAN порта на рутера, след което достъпете по безжичен път Вашия рутер.

Стъпка 2: За да достъпите интерфейса на устройство „Mercusys”,  е нужно да отворите Интернет браузъра, където да впишете ръчно адрес 192.168.1.1 и да потвърдите с бутон „Enter“ от клавиатурата. Въведете парола с осем букви и/или цифри в посочените полета.

Стъпка 2-настройка на рутер MERCUSYS

Стъпка 3: Изберете от падащото меню „Conection Type: PPPoE“, след което въведете Вашето потребителско име и парола, които за Ви предоставени при подписване на договора.

Стъпка 3-настройка на рутер MERCUSYS

Стъпка 4:  В следващата стъпка измислете и въведете име на Вашата мрежа и парола, която трябва да съдържа минимум 8 (осем) букви и/или цифри. Избраната от Вас парола ще Ви е необходима по-късно за присъединяване на безжичните устройства към мрежата, така че препоръчително е да си я запишете, за да не я забравите.

Стъпка 4-настройка на рутер MERCUSYS

Стъпка 5: В последната стъпка натиснете зеления бутон за да завършите настройките на Вашия рутер.

Стъпка 5-настройка на рутер MERCUSYS

Стъпка 6: Препоръчително е след настройката на рутера, да изберете автоматичен  тип на връзката, което можете да направите от менюто: Advanced à WANà Connection Type, където от падащото меню да изберете „Connect Automatically”, след което запазете от бутона ”Save” и рестартирайте рутера.

Стъпка 6-настройка на рутер MERCUSYS

Ако от описаните стъпки не е станало ясно за начина на настройване на рутера, изгледайте видеото с настройките за рутер MERCUSYS.